Κάνναβη

Τι είναι το HHC και σε τι Διαφέρει από το THC;

To HHC, ή αλλιώς εξαϋδροκανναβινόλη, θεωρείται μια πρωτοποριακή ένωση στη βιομηχανία της κάνναβης, με πολλούς να συζητούν τη νομιμότητά και τα πιθανά οφέλη του. 

Αυτό το κανναβινοειδές πρωταγωνιστεί σε όλο τον κόσμο, διαφημιζόμενο ως ένας ασφαλής και -κυρίως- νόμιμος τρόπος για να βιώσετε μια παρόμοια εμπειρία με αυτή που προσφέρει το THC. 

Αλλά τι είναι το HHC και πώς διαφέρει από το THC; Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τις διαφορές μεταξύ τους, τις επιπτώσεις και τα οφέλη του HHC, και την επίδραση του στον κλάδο της κάνναβης γενικότερα.

Το HHC είναι ένα μοναδικό κανναβινοειδές που εντοπίζεται στο φυτό της κάνναβης σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις και έχει κερδίσει έδαφος στη βιομηχανία της κάνναβης. 

Το HHC προέρχεται από την βιομηχανική κάνναβη και είναι 100% νόμιμο. Το HHC ΔΕΝ προέρχεται απο το φυτό της μαριχουάνας. Το HHC, ή η εξαϋδροκανναβινόλη, είναι ένα κανναβινοειδές που είναι φυσικά ενώσεις στα φυτά κάνναβης.

Ποιες είναι οι επιδράσεις του HHC;

Το HHC βοηθά γρήγορα τους ανθρώπους να αισθάνονται ανεβασμένοι, ευφορικοί αλλά λειτουργικοί και μια γενική αίσθηση της συνολικής σωματικής ζεστασιάς και σύνδεσης. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, είναι ότι το HHC μπορεί να βοηθήσει γρήγορα στη μείωση του άγχους, στη μείωση του στρες και στη μείωση της πιθανότητας κρίσεων πανικού. Σε αντίθεση με πολλά συνθετικά φαρμακευτικά φάρμακα, το HHC δεν προκαλεί εθισμό και δεν μπορείτε να πάθετε κάτι απο υπερβολική δόση. Οι άνθρωποι αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν HHC στην εργασία και στο σπίτι για να μειώσουν γρήγορα το στρες και το άγχος με το πρόσθετο πλεονέκτημα μιας εντελώς φυσικής ανεβασμένης διάθεσης και της ικανότητας να εξακολουθούν να λειτουργούν στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Πότε ανακαλύφθηκε το HHC και από ποιον;

Η εξαϋδροκανναβινόλη (HHC) ανακαλύφθηκε το 1944 από τον Αμερικανό χημικό Roger Adams. Ο Adams δημιούργησε την ένωση όταν πρόσθεσε μόρια υδρογόνου στο Δ-9 THC, μια διαδικασία γνωστή ως υδρογόνωση. 

Η εξαϋδροκανναβινόλη μοιάζει πολύ με την Δ-8 THC, αλλά είναι πολύ λιγότερο ψυχοδραστική. 

Πώς παράγεται σήμερα το HHC;

Το HHC παράγεται σήμερα μέσω μιας διαδικασίας υδρογόνωσης, η οποία περιλαμβάνει τον κορεσμό του μορίου THC με άτομα υδρογόνου και τη διάσπαση των διπλών δεσμών του μορίου. Η διαδικασία αυτή προσδίδει στο μόριο διαφορετική γεωμετρία και το καθιστά πιο ανθεκτικό στην οξείδωση και τη διάσπαση. 

Η εξαϋδροκανναβινόλη είναι επίσης πιο ανθεκτική στη θερμότητα και την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το THC. 

Παρόλο που το HHC βρίσκεται φυσικά στο φυτό κάνναβης, το εμπορικό HHC παρασκευάζεται με υδρογόνωση κανναβινοειδών που προέρχονται από την κάνναβη και συγκεκριμένα την CBD υπό πίεση με καταλύτη όπως το παλλάδιο. Αυτός είναι και ο λόγος που οι επιστήμονες της Εθνικής Ένωσης Βιομηχανίας Κάνναβης αποκαλούν το αποτέλεσμα αυτό ως “ημισυνθετική” ένωση κάνναβης. Σημαντικό είναι να αγοράζετε επώνυμα brands που εμπιστεύεστε και έχει υποστεί καθαρισμός στο τελικό προϊόν.

Είναι το HHC πιο ψυχοδραστικό από το Δ-8;

Το Δ-8 THC είναι ένα κανναβινοειδές που έχει παρόμοιες, αλλά γενικά ηπιότερες, ψυχοδραστικές επιδράσεις σε σύγκριση με την κύρια ψυχοδραστική ένωση Δ-9 THC.

Το HHC είναι γνωστό ότι έχει παρόμοιες επιδράσεις με το Δ-8 και το Δ-9 THC, καθώς διαθέτει ψυχοδραστικές ιδιότητες. 

Οι επιστημονικές μελέτες για τη σύγκριση των δύο είναι ελλιπείς, αλλά χρήστες ισχυρίζονται ότι οι επιδράσεις του HHC είναι πιο ισχυρές από το Δ-8 και ότι παράγει ισχυρότερη και πιο έντονη ευφορία.

Ποια είναι τα οφέλη του HHC;

Το HHC παράγει παρόμοια ψυχοδραστική δράση με το σε όλους γνωστό THC, όπως αισθήματα ευφορίας, μεταβαλλόμενη οπτική και ακουστική αντίληψη, αυξημένη όρεξη και προσωρινή αύξηση του καρδιακού ρυθμού. 

Το HHC συνδέεται με τους υποδοχείς CB1, οι οποίοι βρίσκονται κυρίως στον εγκέφαλο, και μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιεμετικές (κατά της ναυτίας και του εμετού) και διεγερτικές της όρεξης ιδιότητες.

Επιπλέον, μπορεί να προσφέρει θεραπευτικά οφέλη, όπως ανακούφιση από το άγχος, ανακούφιση από τον πόνο και χαλάρωση. Eίναι επίσης γνωστό ότι βοηθάει στον επανορθωτικό ύπνο, καθώς μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση ανακούφισης και να ανεβάσει τη διάθεση.

Έχει το HHC ιατρικά οφέλη;

Το HHC δεν έχει μελετηθεί αρκετά,σε αντίθεση με τα κανναβινοειδή όπως το δέλτα 9 THC ή το CBD. Μια μελέτη του 2011 έδειξε ότι ορισμένα συνθετικά ανάλογα της εξαϋδροκανναβινόλης ανέστειλαν έντονα την αγγειογένεση και την ανάπτυξη του όγκου που προκαλείται από τον καρκίνο του μαστού. Ιάπωνες ερευνητές δημοσίευσαν μια εργασία το 2007 που περιγράφει την εντυπωσιακή ικανότητα του κανναβινοειδούς να καταπολεμά τον πόνο σε ποντίκια. Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν είναι υποσχόμενο ως θεραπευτικό φάρμακο!

Ποιες είναι οι παρενέργειες του HHC;

Η πιο κοινή παρενέργεια του HHC είναι η ξηροστομία. Άλλες πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν κόκκινα μάτια, ζάλη, άγχος και παράνοια. 

Όταν χρησιμοποιείτε HHC για πρώτη φορά, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο σώμα σας και στο περιβάλλον γύρω σας και λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να διατηρήσετε ασφάλεια.

Είναι επίσης σημαντικό να προσδιορίσετε το επίπεδο ανοχής σας και να ξεκινήσετε με χαμηλή δόση και να την αυξήσετε σταδιακά σύμφωνα με τα ερεθίσματα που σας δίνει το σώμα σας.

Θα φανεί το HHC σε ένα τεστ ναρκωτικών;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει σαφής απάντηση ως προς το αν το HHC θα εμφανιστεί σε ένα τεστ ναρκωτικών. 

Δεν αποκλείεται η πιθανότητα να φανεί, καθώς το 11-ιδροξύ-HHC, ο πρωταρχικός μεταβολίτης του HHC, είναι παρόμοιο με το 11-ιδροξύ-THC, τον πρωταρχικό μεταβολίτη της THC. 

Διαφορετικά τεστ μπορεί να ανιχνεύουν διαφορετικούς μεταβολίτες, οπότε είναι αδύνατο να πούμε με βεβαιότητα αν το HHC θα φανεί σε ένα τεστ ναρκωτικών. 

Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να περάσετε τα τυπικά τεστ ναρκωτικών είναι να απέχετε από το HHC και άλλα ανάλογα THC για τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν από το αναμενόμενο τεστ.

Είναι το HHC νόμιμο;

Επί του παρόντος, το HHC είναι νόμιμο στην Ελλάδα εφόσον περιέχει λιγότερο από 02% THC.

Το Κογκρέσο κατέστησε το φυτό της κάνναβης και όλα τα παράγωγά του ομοσπονδιακά νόμιμα στο γεωργικό νομοσχέδιο του 2018, εφόσον το φυτό ή οτιδήποτε παρασκευάζεται από αυτό περιέχει λιγότερο από 0,3 τοις εκατό Δ-9 THC.

Το 9ο Εφετείο των ΗΠΑ επίσης επιβεβαίωσε τον Μάιο του 2022 ότι το THC Δ-8 είναι νόμιμο σύμφωνα με τον ορισμό της κάνναβης του Farm Bill και ότι όλες οι άλλες ενώσεις και τα παράγωγα της κάνναβης είναι επίσης νόμιμα, εφόσον δεν περιέχουν περισσότερο από το νόμιμο μέγιστο ποσοστό του 0,3 τοις εκατό του THC Δ-9.

Αυτό καθιστά το HHC νόμιμο προϊόν κάνναβης και παρέχει προστασία στους κατασκευαστές και πωλητές του (καθώς και του THC Δ-8 και Δ-10, του THC-O και του THCP), αν και ορισμένοι ειδικοί επισημαίνουν ότι άλλα ομοσπονδιακά δικαστήρια ενδέχεται να καταλήξουν σε διαφορετικό συμπέρασμα.

Δεν αποκλείεται η πιθανότητα αλλαγής των κανόνων σε περίπτωση που το HHC γίνει αρκετά δημοφιλές ώστε να απειλήσει τις νόμιμες πωλήσεις κάνναβης, όπως είδαμε με το THC Δ-8.

Επιδράσεις του HHC στην κουλτούρα και στον κλάδο της κάνναβης 

Όπως είδαμε, το HHC έχει κερδίσει σε δημοτικότητα μετά την ψήφιση του γεωργικού νομοσχεδίου του 2018, το οποίο νομιμοποίησε την κάνναβη και τα παράγωγά της (με λιγότερο απο 0,2% ΤΗC).  To γεγονός αυτό επέτρεψε την παραγωγή και την πώληση προϊόντων HHC, με πολλές εταιρείες να προσφέρουν πλέον μια ποικιλία προϊόντων εμπλουτισμένων με αυτό.

Ο πολιτιστικός αντίκτυπος του HHC στη βιομηχανία κάνναβης είναι μεγάλος, καθώς έχει ανοίξει νέους δρόμους για τη λιανική πώληση και έχει γίνει μια όλο και πιο δημοφιλής νόμιμη εναλλακτική λύση έναντι της Δ-9 THC. 

Το HHC κάνει θραύση στην κοινότητα της κάνναβης και η εγκαθίδρυση του στη νόμιμη αγορά έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή στα πλήθη.

Συμπερασματικά, το HHC έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια επανάσταση στη βιομηχανία κάνναβης. Είναι ιδιαίτερα σταθερό, έχει μεγαλύτερη συγγένεια με τους υποδοχείς CB1 και CB2 και έχει ήπια ψυχοδραστική δράση που είναι πιο κατάλληλη για ορισμένους χρήστες. Επιπλέον, οι μοναδικές ιδιότητές του το καθιστούν ελκυστικό για πολλές διαδικασίες παραγωγής προϊόντων. 

Λαμβάνοντας όλα τα στοιχεία υπ’όψη, είναι πασιφανές πως αυτή η νόμιμη και ηπιότερη εναλλακτική του THC, δεν θα περάσει απαρατήρητη από τους πωλητές και τους αγοραστές του κλάδου.

Σε καμία περίπτωση ο xortareas.gr δεν συνιστά την κατανάλωση HHC χωρίς να ρωτήσετε πρώτα τον γιατρό σας! Χρησιμοποιήστε τα προϊόντα μας αποκλειστικά και μόνο για τεχνικούς, συλλεκτικούς ή επιστημονικούς σκοπούς!

Αξεπέραστης ποιότητας HHC Ανθοί για αγορά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *