Κάνναβη

Τι είναι το HHC-P;

τι είναι το hhcp;

Τι είναι το HHC-P: HHC-P έναντι HHC, THC και CBD 

To HHC-P είναι το νεότερο κανναβινοειδές στη σκηνή του κλάδου και κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Αυτή η νέα χημική ένωση προέρχεται από την κάνναβη και είναι γνωστή για τις ισχυρές ψυχικές και σωματικές επιδράσεις του. 

Έχει βρεθεί ότι έχει ένα ευρύ φάσμα πιθανών θεραπευτικών χρήσεων, από τη μείωση του άγχους και της φλεγμονής έως τη θεραπεία των επιληπτικών κρίσεων και του χρόνιου πόνου. 

Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε στην επιστήμη πίσω από το HHC-P και θα εξηγήσουμε γιατί γίνεται μια όλο και πιο δημοφιλής εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά φάρμακα. 

Είτε είστε επαγγελματίας στο χώρο της υγείας ή απλά κάποιος που είναι περίεργος για αυτό το ενδιαφέρον κανναβινοειδές, συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε περισσότερα για το HHC-P και τα πιθανά οφέλη του.

Τι είναι το HHC-P;

Το HHC-P ή αλλιώς εξαϋδροκανναβιφερόλη, είναι ένα κανναβινοειδές που πρόσφατα εμφανίστηκε στη νόμιμη αγορά κάνναβης. Προέρχεται από τη βιομηχανική κάνναβη και φημίζεται για τα οφέλη του που παρέχουν αξιοσημείωτα ισχυρή ψυχική και σωματική εμπειρία. 

Το HHC-P είναι πιο ισχυρό από το παραδοσιακό HHC και μιμείται τη δραστικότητα του THC-P, ενώ έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι είναι πιο σταθερό χημικά. 

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η χημική ουσία έχει ένα ευρύ φάσμα πιθανών οφελών, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από το άγχος, τον ύπνο και τον πόνο.

Πότε ανακαλύφθηκε το HHC-P και από ποιον;

Η εξαϋδροκανναβιφερόλη ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2019 από μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. 

Η ομάδα ερευνούσε τις επιδράσεις και τα οφέλη των κανναβινοειδών που προέρχονται από την κάνναβη και κατάφεραν να απομονώσουν και να ενισχύσουν το κανναβινοειδές HHC και να δημιουργήσουν το HHC-P. 

Αυτό το νέο κανναβινοειδές βρέθηκε να είναι σημαντικά πιο ισχυρό από το Δ-9 THC και γρήγορα αγκαλιάστηκε από τη βιομηχανία της κάνναβης.

Ποια είναι η διαφορά του HHC-P από τo THC;

Η κύρια διαφορά μεταξύ του THC και του HHC-P είναι ότι το THC βρίσκεται σε συγκεντρώσεις 25-30% στη μαριχουάνα και περίπου 0,3% ή λιγότερο στην κάνναβη, ενώ το HHC-P προέρχεται από το CBD και δεν περιέχει THC.

Επιπλέον, οι επιδράσεις του HHC-P τείνουν να διαρκούν περισσότερο από αυτές του THC, συγκεκριμένα έως και 12 ώρες. 

Ποια είναι η διαφορά του HHC-P από τo HHC;

Η βασική διαφορά μεταξύ του HHC και του HHC-P έγκειται στην ισχύ των επιδράσεών τους. 

Το HHC είναι ένα φυσικό κανναβινοειδές που απαντάται στο φυτό της κάνναβης και είναι ψυχοδραστικό. Το εμπορικο HHC παρ’ολα αυτά, είναι ημισυνθετικό. Παράγει ένα “high” που είναι πιο ήπιο από το Δ-9 THC, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει στους χρήστες τους ίδιους τύπους επιδράσεων. 

Το HHC-P, από την άλλη πλευρά, είναι μια τροποποιημένη έκδοση του HHC που έχει συνδυαστεί με οξικό ανυδρίτη. Αυτό το καθιστά 1,5 φορά πιο ισχυρό από το HHC και πιο κοντά σε δραστικότητα στο Δ-9 THC. 

Ποια είναι τα οφέλη του HHC-P;

Το HHC-P έχει ποικίλα δυνητικά οφέλη, καθιστώντας το μια δημοφιλή επιλογή για όσους αναζητούν ένα ισχυρή και μακράς διάρκειας “high”.

Τα πιο συνηθισμένα οφέλη των χρήσεων του HHC-P περιλαμβάνουν την ανακούφιση από το άγχος, τον πόνο και τις διαταραχές του ύπνου. Τα επίπεδα άγχους και στρες μπορούν να μειωθούν και συχνά παρουσιάζεται ένα αίσθημα ευφορίας. 

Επιπλέον, το HHC-P μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της εστίασης και της συγκέντρωσης, καθώς και για τη μείωση της φλεγμονής και του μυϊκού πόνου. 

Πιστεύεται επίσης ότι βοηθάει στην πρόκληση χαλάρωσης, καθώς οι μακροχρόνιες επιδράσεις του HHC-P μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν βαθύ, ξεκούραστο ύπνο. 

Ποιες είναι οι παρενέργειες του HHC-P;

Οι πιθανές παρενέργειες του HHC-P περιλαμβάνουν αυξημένη όρεξη, αίσθημα ευφορίας, ζάλη, ξηροστομία και υπνηλία. 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το HHC-P είναι ένα σχετικά νέο κανναβινοειδές και, ως εκ τούτου, οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις του δεν έχουν ακόμη μελετηθεί.

Για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε κανναβινοειδές και να ξεκινάτε πάντα με χαμηλή δόση.

Mπορει το ΗΗC-P να σε κανει να νιωσεις “high”;

Ναι, το HHC-P μπορεί να σας κάνει να νιώσετε “high”. Εφόσον είναι ψυχοδραστικό κανναβινοειδές, μπορεί να έχει ευφορική επίδραση στον χρήστη. 

Ωστόσο, τα ακριβή αποτελέσματα ποικίλλουν από άτομο σε άτομο και από την ποσότητα του HHC-P που χρησιμοποιείται. 

Γενικά, η επίδραση από το HHC-P θεωρείται παρόμοια με αυτή του Δ-9 THC, αλλά σε πιο έντονο βαθμό λόγω της αυξημένης δραστικότητάς του. 

Παράλληλα με το ευφορικό αποτέλεσμα, οι χρήστες αναφέρουν μια μοναδικά ισχυρή σωματική ανακούφιση, έντονα χαλαρωτική και ιδανική για τη μείωση της σωματικής έντασης.

Είναι το HHC-P νόμιμο στην Ελλάδα;

Ναι, το HHC-P είναι ένα νόμιμο παράγωγο κάνναβης στην Ελλάδα, καθώς η νομοθεσία ορίζει ότι τα προϊόντα κάνναβης είναι νόμιμα εφόσον δεν περιέχουν περισσότερο από 0,2% Δ-9 THC κατά ξηρό βάρος. 

Αυτό είναι σύμφωνο με το νομοσχέδιο για τη γεωργία του 2018, το οποίο αφαίρεσε την κάνναβη από τον νόμο περί ελεγχόμενων ουσιών και κατέστησε νόμιμη την παραγωγή και πώληση προϊόντων κάνναβης. 

Είναι ορατό το HHC-P σε ένα τεστ ναρκωτικών;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει οριστική απάντηση για το αν το HHC-P είναι ορατό ή όχι σε ένα τεστ ναρκωτικών. Ενώ υπάρχουν ανεπίσημα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το HHC-P δεν εμφανίζεται στο τεστ, αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό ανεπιβεβαίωτο. 

Τα περισσότερα τεστ ναρκωτικών είναι σχεδιασμένα για να ανιχνεύουν την παρουσία THC και άλλων ψυχοδραστικών ουσιών, όχι του HHC-P. Επομένως, δεν υπάρχει συγκεκριμένο τεστ ναρκωτικών HHC-P και δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης τέτοιου τεστ. 

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα προϊόντα πλήρους φάσματος μπορεί να εξακολουθούν να περιέχουν ίχνη THC και, ως εκ τούτου, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ψευδώς θετικό τεστ ναρκωτικών.

Ο έλεγχος ναρκωτικών δεν αποτελεί αλάνθαστη επιστήμη και το HHC-P μπορεί να είναι ανιχνεύσιμο στο σύστημα έως και 90 ημέρες μετά τη χρήση, ανάλογα με τη συχνότητα της χρήσης.

Συμπέρασμα

Το HHC-P είναι σχετικά νέο στη βιομηχανία κάνναβης, επομένως δεν είναι τόσο ευρέως διαθέσιμο ή δημοφιλές όσο το THC ή το CBD. 

Ωστόσο, η δημοτικότητά του αυξάνεται γρήγορα λόγω των ισχυρών επιδράσεών του και του νομικού του καθεστώτος. Eνδέχεται να γίνει όλο και πιο δημοφιλές μεταξύ εκείνων που αναζητούν μια ισχυρότερη, πιο έντονη ευφορία από αυτή που προσφέρει το Δ-9 THC.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *